tips på användning av doterras vanligaste oljor


Lavender
På alla sätt lugnande. Man kan ha den i badet, diffusa i sovrummet eller ta på fötterna för en vilsam sömn. Bra för huden, lugnar t ex myggbett, men även känslor. Är bra tillsammans med Lemon och Peppermint när våren kommer och det är mycket pollen i luften.  


Lemon
Har en renande funktion för kroppen och organen, man kan ta en droppe i ett glas vatten; kalorifri smaksättare. Suverän att använda till rengöring. Ett par droppar i en glassprayflaska med vatten, skonsam för miljön och är dessutom nyttig för kroppen. Fräsch att diffusa.    


Peppermint
Uppiggande när man börjar bli lite trött framåt eftermiddagen. När man känner att man börjar bli tung i huvudet kan man stryka lite i pannan, på tinningarna eller i nacken. Lugnar och kyler. Andas in när man känner sig täppt, så kan det hjälpa till att öppna upp andningsvägarna.  


Melaleuca 
Rengörande och antibakteriella egenskaper. Olja från TeaTree. För alla typer av hudproblem. När man vill skydda sig från otäcka kryp i håret (löss). Kan hjälpa naglar och nagelband att hålla sig fräscha.  


Frankincense
Den mest potenta oljan. Går in och hjälper cellerna att må bra och fungera som de ska. Vet man inte vilken olja man ska till, ta denna ”kungen av oljor”. Höjer effekten på andra oljor när de används tillsammans. Bra till hudvård och bra för hjärnan, fungerar koncentrationshöjande.


Oregano 
När man börja känna sig krasslig. Stöttar immunförsvaret på ett jättebra sätt. Brukar ibland kallas för naturens antibiotika. Dessutom bra i matlagningen.


Air (Breathe) 
Lättar upp andningen. Ta på bröstet, fötterna eller i en diffuser. Underlättar även vid snarkning. Öppnar upp andningsvägarna före träning. Perfekt att använda under förkylnings- och allergitider. 


DigestZen 
doTERRAs magtämjare. Ätit något som inte var bra, ätit för mycket eller har ”toalettproblem”. En droppe under tungan eller direkt på magen kan ta hand om problemet. Bra att ha med sig när man äter ute eller är på resande fot.


OnGuard 
En av doTERRAs storfavoriter. Alla vill ha den i förkylningstider, när det är mycket basilusker i luften. Supportar immunförsvaret att fungera så bra som möjligt. Ta under fötterna, i en veggiekapsel eller diffusa.


Deep Blue
Bra stöd för musklerna och lederna i kroppen. Perfekt att ta till vid all typ av värk, i samband med träning, när barnen växer, när man sträcker en muskel, eller före och efter snöskottning och trädgårdsjobb.  

Bekvämt startkit med alla 10 oljorna i en praktisk box
Bekvämt startkit med alla 10 oljorna i en praktisk box

doTERRA har en mängd olika produkter för hela familjen som alla innehåller essentiella oljor. Klicka här för att bläddra i produktkatalogen.